Hála kihívás 2018- eddzük közösen a hálaizmainkat!

halakihivas.jpg

Spontán ötletként az év utolsó napján életre hívtam egy kihívást január 1-től. 40 nap a hála jegyében. 40 napon keresztül minden nap végzünk egy egyszerű, ám annál hatásosabb hálagyakorlatot. 

Az én életemben ez az egyszerű hálagyakorlat szó szerint a csodák kapuját nyitotta ki. Olyan kegyelmi állapotot élek meg a hála létállapotban, amit úgy éreztem mindenkinek meg kell tapasztalnia. Teljen 2018 a hála jegyében!

Adj hálát minden nap 10 dologért!

 

10 dolog, amiért hálás vagy. 40 napon keresztül. Azaz összesen 400 dolog, amiért hálás vagy. Soknak tűnik? Igen. Elsőre mindenkinek soknak tűnik. Pedig már néhány nap után annyira edzettek lesznek a hálaizmaid, hogy észre se veszed és már a 12. háládat írod... 

Mik azok a hálaizmok? 

Nem véletlen hívom "hálaizmok edzésének". Ugyanolyan mint bármelyik más izmunk. Először, amíg még edzetlen, nehezére esik egy kicsike mozgás is, aztán napról napra egyre edzettebb lesz és egyre könnyebben megy a gyakorlat. Egyre többet bír. A hálagyakorlat is ilyen. Napról napra egyre könnyebben összejön a 10 hála vagy akár több is és egyre mélyebben fogod átélni a hála csodálatos érzését is. 

 

Mit nyersz, ha a végigcsinálod a Hála kihívást? 

 

hala.jpg 

 Az a jó a hálagyakorlatban, hogy már az első nap érezni fogod az áldásos hatását. De innen még bőven van tovább.  Napról napra egyre mélyülni fog a gyakorlat, az élmény. Egyre mélyebb dolgok fognak felszínre kerülni, amiért hálás vagy és egyre gyakrabban fogod megtapasztalni a spontán hála állapotát is. 

A tudatos hálagyakorlattal a figyelmedet a jó dolgokra fókuszálod. Ahol a figyelem, ott az energia. Ezáltal egyre több jó dolgot fogsz bevonzani, azaz észrevenni az életedben! Olyan kapuk nyílnak meg előtted a hála hatására, amiről eddig álmodni se mertél. Olyan lehetőségeket veszel észre, amik mellett eddig simán elmentél. Olyan csodák érkeznek az életedbe, amik

Mi mindenért tudsz hálát adni? 

 

1. Hálát adsz valamiért, ami jó az életedben. Ez a legkönnyebb. Kezdőknek ajánlott. De persze már ehhez is tudatosság szüskéges. Hiszen annyi jó dolog történik az életünkben, amik mellett elrohanunk, anélkül, hogy megállnánk egy pillanatra és hálát adnánk érte. Ha csak a jó dolgokért adsz hálát az életedben, máris hatalmasat léptél előre.

2. Hálát adsz valamiért, ami természetes. Ehhez már nagyobb fokú tudatosság szükséges, ami a hálagyakorlatok hatására viszonylag gyorsan meg is fog érkezni. Ilyenkor már észreveszel olyan dolgokat is, amik természetesek az életedben. Tulajdonképpen ez is a jó dolgokhoz tartozik, csak már egy nehezebben észrevehető jó. Ilyen például, hogy hálás vagyok, hogy meleg otthonba térek haza minden nap vagy hálás vagyok, hogy folyik a víz a csapból vagy hálás vagyok, hogy a testem minden szerve és minden sejtje a nap minden pillanatában tudja a dolgát és értem dolgozik. Ahogy ezeket észreveszed és rácsodálkozol már meg is jelenik a hála.  

3. Hálát adsz valamiért, ami aktuálisan nehézség az életedben. Ez már haladó verzió. Ha azonban csinálod a hálagyakorlatot, ez is viszonylag gyorsan meg fog jelenni. Ne ijedj meg, ez nem lesz könnyű. Egy belső ellenállást fogsz tapasztalni.  Hogy 'márpedig te ezt le nem írod.. ' 'Méghogy ezért legyek hálás.. Jó vicc..'  Ehhez hasonló gondolatok fognak megjelenni ellenállásként. De ne hallgass rájuk! Nem véletlen jött felszínre a hálagyakorlatod során ez a nehézség. Ha fogcsikorgatva is, de írd le és amennyire csak tudod érezd át a hálát érte. Az a tapasztalat, hogy ez az ami újra és újra előkerül a napi hála során. Egészen addig, amíg ki nem dolgozod magadból. Ennek hatására meg fogod látni a nehézségben rejlő tanítást és fogcsikorgatás helyett őszinte hálát fogsz érezni, hogy megtapasztalhattad. Ilyen pl, amikor hálát adsz azért, hogy kirúgtak a munkahelyedről vagy hálát adsz azért, hogy megcsalt a párod.. Ezek kemény szembesítések önmagaddal, de elkerülhetetlen a fejlődéshez. 

4. Hálát adsz azért, amire vágysz. 

Ha olvastál már könyvet a vonzás törvénye témájában, akkor bizonyára nem újdonság számodra, hogy adj hálát azért, amire vágysz, mintha már meg is történt volna és ezzel fogod bevonzani az életedbe. Itt is jöhet a belső ellenállás. Hogyan adjak hálát valamiért, ami még nincs is, csak vágyom rá. Én itt azzal szoktam áthidalni, hogy a lehetőségért adok hálát, hogy megtapasztalhatom azt, amire vágyom. A lehetőség mindig adott. Próbáld ki. Csodálatos hidat képez a jelened és a vágyott jövőd között, ami a hála köveivel van kikövezve. 

+1 Spontán hála

Ez már a következménye lesz a hálagyakorlatodnak. Mondhatjuk úgy is, hogy ezzel aratod le a babérokat. Minél edzettebbek a hálaizmaid, annál gyakrabban fog megjelenni a spontán hála érzése. Ez nem is érzés, inkább egy kegyelmi állapot. Amikor hirtelen a semmiből átmos a hála. Egyszerre vagy hálás a mindenért és a semmiért. A létezésért. Könnyek szöknek a szemedbe a létezés csodájáért. 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Felcsigáztalak ugye? 

Tarts velünk és tapasztald meg te is a hála csodálatos erejét!

Itt tudsz csatlakozni: 

https://www.facebook.com/groups/hala2018/

Később is ér becsatlakozni, nem csak január 1-jén!

Lehet, hogy nem is hagyjuk abba a 40 nap után se..;)